Hattulan uimahalli

Kun edellisten kunnallisvaalien alla kysyimme kuntalaisten mielipidettä Hattulan palveluista, palveluihin oltiin yleensä tyytyväisiä. Toivelistalle nousi kuitenkin uimahalli.

Uinti on kuntoilu- ja urheilumuotona tasapuolinen laji. Se sopii kaikille. Sitä voidaan harrastaa läpi elämän, vauvasta vaariin. Se sopii kummallekin sukupuolelle ja myös koko perheen yhteiseksi liikuntamuodoksi. Jos jalat, eivät kestä juoksemista, niin uinti sopii erinomaisesti kuntoiluksi.  

Nykyiset elintapamme johtavat helposti lihomiseen. Liikalihavuutta esiintyy kaikissa ikäluokissa. Jos saamme kuntalaiset liikkumaan, se on ennaltaehkäisevää kansanterveytyötä, joka tuo säästöjä tulevina vuosina terveydenhuoltomenoissa.

Panssariprikaatissa on pitkään toivottu uimahallia. Parola on tietämäni mukaan ainut varuskunta, jolla ei ole käytössään omaa uimahallia. Prikaati on tehnyt kovasti työtä hallin rahoituksen hankkimiseksi.  

Yhteinen uimahalli on hyvä idea. Puolustusvoimat ja kunta jakavat kustannukset, jolloin kumpikin osapuoli hyötyy. Etu saavutetaan sekä investointi- että käyttökuluissa.  

Uutisten mukaan kunnanhallitus on hylännyt ajatuksen uimahallin rakentamisesta. Valitettavaa, sillä nyt olisi ollut otollinen ajankohta toteuttaa hanke. Laman aikana rakennuskustannukset tulevat ropisten alas.

Unelma uimahallista Hattulassa on haihtunut. Toistaiseksi vai ikuisesti? 

Jätä kommentti

css.php