Ystävyyden siemeniä

Hyvää Ystävänpäivää!

Ystävät ovat tärkeitä ja tarvitsemme kaikki heitä lähellemme. Jotkut ystävystyvät nopeasti. Toisilla se vaatii enemmän aikaa. Ehkä ystävyys on silloin sitä syvempi ja kestävämpi. Jotkut ystävyyssuhteet kestävät läpi elämän. Joskus ystävyys voi päättyä nopeastikin. Hyvätkin ystävyyssuhteet voivat väljähtyä, jos elämä kuljettaa ystävät erilleen.

Tarvitsemme myös tosiystäviä, niitä, joiden kanssa voimme jakaa elämän ilot ja surut. Kohtaamme elämässämme tapahtumia, joita kaikkia emme kykene yksin käsittelemään. Ystävien kesken voimme jakaa ja kantaa toinen toistemme kuormia.

Joskus kuulee väitettävän, että erityisesti meidän suomalaisten miesten on vaikea ystävystyä. Löytää luotettava kaveri, jonka voi käsitellä myös kipeitäkin kysymyksiä.

Kerran vuodessa meitä muistutetaan ystävistä ja kehotetaan viettämään ystävänpäivää. Miksi näin? Eikö ystävien pitäisi kuulua automaattisesti vuoden jokaiseen päivään? Onko nykyinen maailman meno ja kiire tehnyt sen, että meillä ei ole aikaa toisillemme, aikaa hoitaa ystävyyssuhteita. Puhelinsoiton sijasta lähetämme tekstiviestin. Kirje korvataan sähköpostilla ja henkilökohtainen tapaaminen kiireisellä puhelinsoitolla.

Kylväkäämme päivittäin, kaiken kiireen keskellä ystävyyden siemeniä ja vaalikaamme niitä. Tällöin tuotamme iloa ja onnea läheisillemme ja saamme sitä itsekin.
———-
Ps. Aamuhämärissä lehtopöllö huhuili Mierolassa ystäväänsä.

Jätä kommentti

css.php