Kuoleeko kurki?

Lama pääsi yllättämään koko maailmantalouden. Suomikin syöksyi siihen nopeasti. Emme aavistaneet talouden lamaa ja osanneet kunnolla varautua siihen.

Lehdistä olemme saaneet lukea mittavista lomautuksista ja irtisanomisista. Vähemmän on puhuttu kuinka yrittäjät selviävät. Esimerkiksi rakennus- ja metalliteollisuudessa  tilauskanta romahti. Pienet yritykset, jotka tekevät alihankintatöitä, ovat suurissa vaikeuksissa, varsinkin jos niillä on velkaa.

Hattulassa päätimme viime vuonna tehostaa yrityskehittämistä perustamalla kunnan ja Hattulan Yrittäjien yhteisen kehittämisyhtiön. Halusimme panostaa enemmän paikalliseen yritysneuvontaan. Toimintaa suunniteltiin käynnistettäväksi jopa viime vuoden lopulla.

Valitettavasti Hattulassa asiat etenevät kovin hitaasti. Uusi kunnanhallitus ei ole käynnistänyt valtuuston hyväksymän yhtiön toimintaa. 

Hämeenlinna on jo käynnistänyt Kehittämiskeskuksen johdolla rakennemuutostyön, jolla työvoima ja yritykset luotsataan vaikean kauden yli. Työhön on kytketty mukaan eri organisaatioita ja toimijoita. Nykyisessä tilanteessa yritysneuvonnalle on erityistä tarvetta myös Hattulassa.

Kun nyt kevään korvalla lähdetään etsimään Hattulaan omaa yritysasiamiestä, ollaan pitkällä ensi kesässä, ennekuin henkilö on töissä. Mitä ennättää tapahtua sinä aikana? Kuoleeko kurki, ennekuin suo sulaa?
 

Jätä kommentti

css.php