Onneksi olkoon 90-vuotias!

Olin lauantaina 90-vuotisjuhlilla. Päivänsankari oli nuorekas, pirteä ja eloisa. Hän oli ollut niin kiireinen, että ehti juhlimaan syntymäpäiväänsä vasta neljä kuukautta syntymäpäivänsä jälkeen. Kuka päivänsankari oli – Hattulan kokoomus.

Oli vaikuttavaa kuulla, miten aktiiviset ihmiset olivat aikanaan perustaneet Hattulan kokoomuksen. He halusivat rakentaa parempaa yhteiskuntaa ja tulevaisuutta. Samat henkilöt olivat perustamassa monia kunnassamme toimineita yrityksiä ja yhteisöjä.

Juhlapuheen piti Sirpa Pietikäinen. Hän käsitteli kokoomuslaista arvomaailmaa kertoen niistä monista eri arvoista, jotka ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat kokoomuksessa. Useiden arvojen salliminen on ollut puolueemme voimavara. Juhlapuhuja uskoi, että 90 vuoden päästä kokoomuksen arvot ovat kestäneet, mutta painotukset ovat muuttuneet yhteiskunnan muutosten mukana.

Arvokkaassa juhlassa on myös taiteellinen osuus. Hattulan musiikkikoulun nuoret oppilaat viihdyttivät meitä taitavilla esityksillään. 

Hattulan kokoomuksessa ei ole ollut tapana jakaa ansiomerkkejä. Edellisestä jakamisesta lienee kulunut vuosikymmen. Niinpä moni kokenut ja ansioitunut kunnallispoliitikko sai työhönsä nähden varsin vaatimattoman tunnustuksen. Uskon kuitenkin, että huomionosoitus lämmittää, sillä näissä tehtävissä ei yleensä kiitosta saa.

Palkitut  Mm. Elina Hanska ja minut palkittiin ansiomerkillä.

Vapaan sanan aikana kuulimme useita tervehdyksiä. Niistä on syytä mainita erityisesti Hämeenlinnan kokoomuksen onnittelut. Sari Rautio korosti seudullisen yhteistyön tärkeyttä, jota me kokoomuslaiset olemme tehneet yli kuntarajojen, huolimatta erilaisesta kuntaliitospolitiikasta.

Viihtyisä ilta jatkui hyvän ruuan, keskustelujen, karaoken ja tanssin merkeissä. Hattulan kokoomus on nuortunut ja notkistunut uusien, aktiivisten henkilöiden ansiosta. Juhlamme oli yksi osoitus siitä. Kiitos Heini, Teija, Raija, Peter ja muut.

Menestystä seuraavien vuosien taipaleelle!

Kommentti artikkeliin “Onneksi olkoon 90-vuotias!”
  1. avatar Sari R sanoo:

    Kiitos Kari ja muut kivoista sekä arvokkaista juhlista, yhteistyön ja keskustelun merkitystä ei voi koskaan liikaa korostaa. Naapureita olemme edelleen ja menestystä haetaan koko seudulle. Hämeenlinnan Kokoomus juhlii tulevana lauantaina, jatketaan juttua

Jätä kommentti

css.php