Omantunnon tuskia

Olen pitkään miettinyt lähtöä Hattulan valtuuston seminaariin. Tunnollisena valtuutettuna tiedän, että seminaareissa valmistellaan asiat varsinaiseen käsittelyyn ja niissä pitäisi olla mukana. Nytkin tunnollinen minäni kehottaa lähtemään, mutta kuitenkin seminaariin lähtö tökkii vastaan useasta eri syystä.

1. ”Seminaari” vaatii kaksi työpäivää ja viikonlopun, kun mennään bussilla pohjoiseen. Se on samalla valtuuston kesäretki.

2. Todennäköisesti osanottajajoukko on melko pieni, kun ollaan useita päivä poissa.

3. ”Seminaarityöskentely” tapahtuu bussissa. Nykyiset linja-autot ovat kyllä mukavia ja hyvin varustettuja, mutta vuorovaikutteiseen keskusteluun ne sopivat huonosti. Poikkeuksen tekee peräosan korttirinki, jossa kovaäänistäkin keskustelua voidaan käydä.

4. Ohjelmassa on konsertteja kolmena päivänä. En edes tiedä, onko musiikki sellaista, josta nautin.

5. Yksi päivä kuluu puhtaan turismin merkeissä. Mukavaa tietysti, mutta onko tarkoituksenmukaista?

6. Valtuusto tulee päättämään huomenna yhden prosentin kustannusleikkauksista, mikä heikentää kuntalaisten palveluita. Niinpä valtuusto osaltaan luopuu seminaarin ajalta kokouspalkkiosta ja päivärahoista. Ne tosin ovat kovin pienet verrattuna matka-, majoitus-, ruokailu- ja pääsylippukustannuksiin.

Kyllähän tässä ”seminaarissa” on suurena vaarana, että valtuusto vaihtaa viihteelle. Miksei valtuusto järjestä kunnollista työseminaaria jossain Hattulan lähistöllä? Olisi muuten halvempi ja tehokkaampi, parempi panos-tuotossuhde. 

Ehkä on hyödyllisempää jäädä kotiin.

 

3 kommenttia artikkeliin “Omantunnon tuskia”
 1. Tervehdys, Kari!

  Kuinkas hyödyllinen se seminaari on, jos sinä jäät kotiin? Jaksaisitko lähteä tekemään siitä oikein tehokkaan ja hyödyllisen, silti sivistävän ja kultturellin?

  Ehdottelee
  Susanna

 2. avatar Sari R sanoo:

  Iltaa Kari,
  joskus on niin että pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle. Reissuseminaareissa on se hyvä puoli että se pakottaa pysymään yhdessä ja tutustumaan toisiinsa. Kovina aikoina luottamus ja yhteispeli on entistäkin tärkeämpää. Onnistunutta seminaaria toivottaen,
  Sari

 3. avatar Kari V. sanoo:

  Iltaa Susanna ja Sari,

  Hyvät näkökulmat teillä. Lähempi tutustuminen toisiin valtuutettuihin on tietenkin paikallaan. Kun ”seminaari” pidetään linja-automatkan aikana, ei kunnollisesta työskentelystä voi mielestäni puhua.

  Ohjelma on rakennettu siten, että tehokkaaseen, aitoon työskentelyyn ei ole mielestäni mahdollisuutta. Ehkä ohjelma pitäisi pyrkiä muuttamaan paripäiväiseksi ja kokoontua lähempänä. Paikkoja kyllä löytyy tälläkin seudulla. Silloin olisi paremmin aikaa tehdä Hattulan kehittämisohjelmaa, jossa kyllä riittää tekemistä.

Jätä kommentti

css.php