Ehdoton ei huumeille

Internet on tuonut paljon hyvää ja helpottanut ihmisten elämää. Tieto liikkuu maailmanlaajuisesti nopeasti. Uusi informaatioteknologia on kuitenkin tuonut myös negatiivisia ilmiöitä. Myös haitallisten ilmiöiden tiedot liikkuvat nykyisin nopeasti ja ovat helposti kaikkien saatavilla.

Kesän festaritapahtumien aikana poliisi on ottanut kiinni mm. Porissa ja Oulussa useita henkilöitä, joilla on ollut hallussa huumeita. Ratsioissa on paljastunut, että nuoret ovat saaneet kannabiksen kasvatusohjeita internetistä. Kotikasvatus on yleistynyt nuorten keskuudessa erityisesti maaseudulla. Oman tuotannon huumeita on sitten kokeiltu kaveripiirissä.

”Yleinen kansalaismielipide” on vaatinut huumepolitiikan lieventämistä. Sitä on perusteltu alkoholia pienemmillä haitoilla. On jopa perustettu yhdistys ajamaan kannabiksen käytön laillistamista. Eräät nuoret ovat esittäneet tällaisia mielipiteitä. Nämä vaatimukset menkööt nuoruuden kokemattomuuden, tietämättömyyden sekä radikalismin tiliin.

Huumeet saavat aikaan vakavia ongelmia käyttäjälleen. Pahimmillaan tuhoavat koko elämän. Paljon huolta ja murhetta ne aiheuttavat myös käyttäjän lähiomaisille. Koko yhteiskunta joutuu maksamaan huumeiden käytön aiheuttamat haitat. Pahalle ei kannata antaa pikkusormea, sillä se vie koko käden. Vapaamman huumepolitiikan tuomat haitat ovat nähtävissä muualla Euroopassa. Emme varmaan halua niitä ongelmia Suomeen.  

Hämeenlinnan seudullakin liikkuu huumeita. Tehdään työtä huumeiden käytön ennaltaehkäisemiseksi. Se on inhimillisesti ja yhteiskunnallisesti arvokasta työtä.

2 kommenttia artikkeliin “Ehdoton ei huumeille”
 1. avatar Pekka Lampela sanoo:

  Kannattaa kuitenkin muistaa mittakaava. Alkoholi tappaa monikymmenkertaisesti kaikkiin huumeisiin verrattuna. Kannattaisi miettiä enemmän sitä, miksi ihminen haluaa päihtyä. Haluaa riippumatta siitä mitä tämä halu maksaa itselle ja ympärillä oleville läheisille.

  ”Olen vuosia juonut pullollisen olutta joka ilta eikä vieläkään ole tullut tavaksi.”

  Niin kauan kuin kännisiä toilailuille nauretaan, on tekopyhää puhua mitään huumeista. Alkoholi on huume. Siihen tulisi suhtautua yhtä vakavasti kuin muihinkin huumeisiin.

  Minkähänlainen maailma olisi jos arvostaisimme oikeasti päihteetöntä elämää.

 2. avatar Kari Ventola sanoo:

  Terve Pekka,

  Olet oikeassa alkoholin ja sen vastustamisen suhteen. Alkoholin aiheuttamat ongelmat ovat suuret. Myös tupakka on samanlainen nautintoaine, mikä johdattaa nuoret alkoholin ja muiden nautintoaineiden käyttöön. Päihteetön elämä olisi hienoa, mutta valitettavasti siihen ei enää päästä.

  Blogikirjoituksessani halusin nostaa esille nuorten huumausainekokeilut ja vaatimukset huumeidenkäytön sallimiseksi. Mielestäni huumeiden käytön helpottamista ei pitäisi tehdä. Tässä vaiheessa vastustamistyötä on helpompaa tehdä kuin siinä vaiheessa, jolloin käyttö on juurtunut yhteiskuntaan laajasti. Alkoholi ja tupakka toimivat siinä varoittavina esimerkkeinä.

  Terv. Kari V.

Jätä kommentti

css.php