Uskonvahvistusta

Lauantai meni puolueen kunnallispoliittisessa seminaarissa. Tilaisuus oli hyvä ja innosti järjestötyöhön sekä vahvisti uskoa, että teemme oikeita asioita. Valitettavasti vain sikainfluenssa oli harventanut osallistujajoukkoa. Poissaolijoilta jäi paljon hyvää saamatta ja kokematta.

Ministeriryhmän jäsenillä on luonnollisesti aina painavaa sanottavaa taloudesta ja ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Innostava puheenjohtajamme Jyrki valotti hyvin talousnäkymiä ja kannusti kunnissa viemään eteenpäin hyviä ratkaisuja. Puoluesihteeri Tarun esitystä seurasin mielenkiinnolla konsultin näkökulmasta. Hän oli mielestäni esikuntineen tehnyt hyvän analyysin yhteiskuntamme tilanteesta ja antoi hyviä askelmerkkejä järjestötoiminnalle.

Asiantuntijoiden puheenvuorot olivat myös vankkaa asiaa. Viestintä on poliitikolle tärkeä ja aina haasteellinen tehtävä. Mediatutkijan puheenvuoro pani ajattelemaan. Miten saada sanomansa läpi mediassa? Miten pystyä kertomaan vaikea asia ymmärrettävästi? Kuivalla asiantuntijalla, kuten minulla, siinä on todella paljon parantamisen varaa.

Koin tilaisuuden innostavana, henkeä nostattavana ja voimia antavana. Haasteita riittää, mutta yhdessä niistä selviämme. Erityisesti Case Kuopio osoitti selvästi yhteistyön ja pitkäjänteisen toiminnan merkityksen. Siinä oli hyviä malleja, miten toimintaa voidaan kehittää.

Meidän on Hattulassa myös pystyttävä uudistumaan. Vanhat tavat ja toimintamallit vaativat päivittämistä. Yhteiset asiat kiinnostavat nykyisin vain pientä joukkoa ja yhdistyksen jäsenmäärä on laskenut. Tämä kehitys on käännettävä nousuun.

Meidän vanhojen partojen on tehtävä tilaa aktiivisille, nuorille ja keski-ikäisille henkilöille.  Nuoremmat toimivat ja ajattelevat osin toisin kuin oma ikäluokkani. Jos yhdistystoiminta vastaa nuorempien tarpeita ja näkemyksiä, he ovat valmiit tulemaan mukaan. Me iäkkäämmät voimme antaa vahvaa taustatukea. Sitäkin tarvitaan ja kaikille riittää taatusti tarpeeksi töitä.

Voimia on vahvistettava ja myös löydettävä uusia tapoja tehdä yhdessä työtä Hattulan hyväksi. Tarvitsemme koko joukkueen ideoita, osaamista ja hartioita viedäksemme vaikeita asioita eteenpäin.

Seminaarin aikana keskusteluista sai uusia ideoita. Yhdistyksissä on toteutettu useita erilaisia hyviä käytäntöjä. Kotimatkalla huomasin jääneeni pohtimaan, miten Hattulassa voisimme soveltaa näitä ideoita.

Tällaisten seminaarien hyvä puoli on myös tuttujen ja tuntemattomien tapaaminen. Hämeenlinnalaisten kanssa ennätin hätäisesti vaihtaa muutaman ajatuksen. Ehkä seudullisesti olisi hyvä keskustella useamminkin, kun yhteistyötä tehdään. Sitä voisi tiivistääkin, mistä hyötyisivät kaikki. 

Kommentti artikkeliin “Uskonvahvistusta”
 1. avatar Sari R sanoo:

  Hei Kari,

  samaa mieltä että seudullista keskustelua tarvitaan huomattavasti nykyistä enemmän, eri foorumeilla ja eri kokoonpanoissa. Kovin vaan on laihaa ollut osallistuminen yhteisiin tapaamisiin, mikä sekin on ymmärrettävää kun aika on rajallista meillä kaikilla.
  Eilinen oli hyvä, innostava ja paljon lisää työkaluja arkeen antava kokonaisuus.
  Matkustaminen ja kohtaamiset kannattaa. Aina. Sisäänpäin katselulla ei pitkälle pötkitä.
  Sari

Jätä kommentti

css.php