Luojan luomia

Lomamatkallani sain perehtyä myös vedenalaiseen meren elämään Punaisella merellä. Oli sykähdyttävää katsella monimuotoisia ja -värisiä koralleja. Vesi oli kristallin kirkasta, kauniin sinertävää.

Korallien joukossa ui lukuisia erinäköisiä kaloja, suuria ja pieniä. Akvaariossa olen nähnyt joitakin värikkäitä kaloja. Se on kuitenkin vain pientä esimakua, siitä mitä koralliriutalla voi havaita.

Kalojen tiheät parvet kertovat myös veden runsaasta elämästä, josta maalla ei saa kunnon käsitystä.

Alueen maaperä on kivikkoista, ruskeaa autiomaata. Vedenalainen vilkas elämä ja runsas lajikirjo muodostavat siihen vahvan kontrastin. Luoja on luonnut ihmeellisen väriloiston veden alle.

Vanjavesi-hanke käynnistyy, jolloin oman vesistömme hyöty- ja virkistyskäyttöä lisätään. Toivottavasti voimme jättää tuleville sukupolville hyvän perinnön, vaikka erilaisten luonnonolosuhteiden vuoksi emme Punaisen meren tasolle ylläkään.

Kommentti artikkeliin “Luojan luomia”
  1. avatar Sari R sanoo:

    Vanajavesihanke on käynnistynyt, toivottavasti ei jää vain pelkäksi hankkeeksi vaan oikeasti vaikuttaa perustoimintaan. Kaiken kehittämisen tulisi aina muuttaa meininkiä, ja tässä nimenomaisessa asiassa, tarvitaan kaikkien yhteisiä toimia. Onnistuneessa kehittämistoiminnassa toteutuu eri tahojen edut, matkailun, virkistyksen, luonnon ja ihmisten.
    – päivän hirmuisen huolestuttava uutinen on Suurta Valliriuttaa uhkaava öljykatastrofi. Toivottavasti vahinko saadaan estettyä ja toivottavasti uhkaavasta tilanteesta otetaan opiksi. Maailman merillä seilaa ihan liikaa loppuunkuluneita aluksia…

Jätä kommentti

css.php