Keväinen vierailija

Keväällä on muuttoaikana mahdollista tavata etelässäkin pohjoisen lintuja.

Tänä aamuna koin miellyttävän yllätyksen, kun sepelrastas (Turdus torquatus) oli rastasparvessa. Lintu oli helppo tunnistaa valkeasta ”ruokalapusta”. Ilmeisesti kyseessä oli nuori naaras, sillä väritys oli ruskean harmahtava.

”Sepelrastas on Lapin pesimälintu, joka nopeasti ja vähälukuisena muuttaa maan eteläosien läpi huhti-toukokuussa ja lokakuussa. Se on arka ja näkyy yleensä vain hetken.” (Suomen ja Pohjolan linnut, 1995). Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin sepelrastaan lintuharrastusurallani.

Lintu ruokaili nurmikolla Mierolassa. Saatoin pitkään seurata sen ruokailua. Muutaman madon se onnistui pyydystämään ja ilmeisesti kuvasta nurmikosta löytyi muutakin syötävää.  

 

 

Jätä kommentti

css.php