VR:n outoa asiakaspalvelua

Viikonvaihteessa ole lehdissä pieni uutinen, että Pendolinon ovet eivät olleet avautuneet Oulussa. Juna oli lähtenyt ilman matkustajia. He olivat jääneet ihmettelemään asemalle. Matkustajat saivat tyytyä seuraavaan IC-vuoroon. Matkustajien jättämistä asemalle perusteltiin sillä, että junassa ei ollut konduktööriä. Turvallisuusseikat kuulema kieltävät ihmisten kuljettamisen konduktöörittömissä junissa.

Pendolino oli vasta Seinäjolla saanut konduktöörit ja ottanut normaalisti asiakkaita. Ihmeellistä asiakaspalvelua!

Turvallisuusperuste on hyvä, mutta silti VR:n toiminta ihmetyttää. Tilanne oli kuulema tiedossa jo edellisenä päivänä. Silti ei paikalle onnistuttu haalimaan konduktöörejä. Olisi luullut, että esimerkiksi Seinäjoelta joku olisi saatu pyydettyä töihin seuraavaksi aamuksi Ouluun. Eikö jonkun muun junan miehitystä olisi voinut hieman supistaa, jotta vuoro olisi saatu normaalisti liikkeelle? 

Taloudellisesti tyhjän junan ajaminen tuotti varmasti enemmän tappiotta, kun mahdollisten ylityökorvausten maksaminen konduktöörille. Imagollinen tappio oli VR:lle vielä pahempi kaikkien viivästymisongelmien ohella.

Tuleva liikenneministeri on lupautunut lapioimaan lunta, jotta junat kulkisivat. Ehkä hänen kannattaisi hankkia myös konduktöörin oikeudet.

2 kommenttia artikkeliin “VR:n outoa asiakaspalvelua”
 1. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Kari!
  Muistan jostain lukeneeni, jot suunnitellaan junia joissa ei enää olisi kuljettajaakaan. Automaatio hoitaisi senkin duunin.
  VR kulkee jälkijunassa.
  Se on samassa jamassa kuin postilaitoksemme, asiakkaat ovat riesa.
  Merkilliseksi on mennyt. Eipä käy kateeksi henkilökuntaa.
  T. Riitta

 2. avatar Sari Rautio sanoo:

  Moikka,

  säännöllisenä VRn käyttäjänä (kun ei oikein muita toimivia? vaihtoehtoja ole) mikään ei enää hämmästytä. Erinomaiset asiakaspalvelijat, nuo virkapukuiset konnarisedät ja tädit, nykyään myös pojat ja tytöt, yrittävät parhaansa mukaan joustavuudella paikata sitä minkä yhtiö kummallisilla, asiakkaat totaalisesti unohtavilla päätöksillään suhmuroivat. Back to basics, juna kulkee jotta ihmiset pääsevät paikasta a paikkaan b, muuta virkaa henkilöliikenteellä ei ole. Piste. Uusi liikenneministeri tarviikin ennenmuuta tervettä maalaisjärkeä.

  Sari

Jätä kommentti

css.php