Kierrätys- vai kaatopiste?

Kierrätys on todella tärkeä asia yhteiselle maapallollemme, sillä niin surutta ihmiskunta käyttää rajallisia luonnonvaroja. Tällä menolla ne ennemmin tai myöhemmin loppuvat.

Pääosa ihmisistä osaa jo hoitaa kierrätyksen mallikkaasti. Jätteet lajitellaan oikeisiin astioihin ja toimitetaan keräyspisteisiin. Valitettavasti kaikki hattulalaiset eivät vielä hallitse kierrätyksen pelisääntöjä. Parolan kierrätyspisteeseen on tuotu WC-pytty, muoveja, styroxia yms. siis sekajätettä. Kierrätyspisteen ympäristö on todella epäsiisti.

Kierratyspiste 

Paperinkeräysastia pursui yli laitojensa runsas viikko sitten. Soitin astian kyljessä olevaan puhelinnumeroon, johon sai ilmoittaa täysinäisistä keräysastioista. Puhelu yhdistyi Paperinkeräys Oy:öön.

Liekö sitten kesäaika syynä, että astiaa ei ole vielä tyhjennetty vaikka soitosta on jo yli viikko aikaa. Toivottavasti Kiertokapula tyhjentää ja siivoaa nopeasti keräyspisteen, sillä se ei houkuttele kierrättämään materiaaleja.  

Kaatosateet ovat jo varmasti kastelleet paperit, joten niiden laatu teollisuuden raaka-aineeksi on heikentynyt. Varmaan hiekkaakin on eksynyt maassa olevan paperin joukkoon.

Tätä kierrätysfilosofiaa pitää kyllä vielä opettaa kuntalaisille, jotta sekajätettä ei tuotaisi pahvin, paperin, metallin, lasin ja vaatteiden kierrätyspisteeseen. Jos ei muu auta, niin pitääkö pisteeseen järjestää kameravalvonta, jotta sekajätteen tuojia päästään henkilökohtaisesti valistamaan. 

Ihmettelen myös, että paperin tuoja jättää paperit keräyssäiliön eteen. Parolassa olisi löytynyt toisia keräyslaatikoita kilometrin päässä. Se ei olisi vaatinut suurta vaivaa.

Eiköhän sovita, että pidetään Parola siistinä ja kierrätetään materiaaleja oikein.  

Jätä kommentti

css.php