Labor improbus omnia vincit

Vaalipäivä meni lautakunnan puheenjohtajana. Työskentely oli tarkkaa, mutta puuduttavaa. Äänet saatiin joutuisasti laskettua ja kotona olin tavanomaiseen aikaan ennen ilta kymmentä. Ennusteita kerrottiin medioissa ja puhelimeni alkoi soida. Olin aivan äimän käkeä, kun sain kuulla ennakkotietoja äänimäärästäni soittajilta. En ollut uskoa korviani. Netti oli tukossa, enkä itse päässyt tarkistamaan tietoja.

Äänimääräni 116 oli mykistävä tulos. Se ylitti kaikki odotukseni. Olin kaavaillut noin kuudenkymmenen tutun äänestävän minua. Äänimääräni oli kaksinkertainen. En tiedä ketkä minua äänestivät.

Olen ennen aina kateellisena seurannut muiden äänisaaliita, enkä koskaan ole uskonut yltäväni tähän. Tuntojani olen tilittänyt ensimmäisessä blogissani Vaalirahaa ja ääniharavia.

Tämä valtuustokausi on ollut minulle raskas. Olen luottamustoimissa ollut paljon pienemmässä roolissa, mitä olisin halunnut. Uskoin pystyväni vaativampiinkin tehtäviin.

Näkemyserojen vuoksi otin alussa etäisyyttä ryhmäämme. Mietin jopa vakavasti irtautumista ja siirtymistä toiseen ryhmittymään. Sitä en kuitenkaan tehnyt – onneksi. Tunteeni ovat kuitenkin olleet koko kauden jostain syystä hieman ailahtelevat. En aina ole tuntenut oloani oikein kotoisaksi joukkueessa.  

Mietin vakavasti myös jättäytymistä pois vaaleista. Eräät kannattajani kuitenkin pyysivät minua ehdokkaaksi. Heidän kannustamanaan päätin lähteä mukaan. Erityinen kiitos vaalituloksesta kuuluu ystävälleni, joka ideoi vaalikampanjani.

Vaaleihin lähdin rauhallisin mielin vailla sen suurempia tavoitteita. Lopputulos, olisi se sitten mikä tahansa, oli korkeimman käsissä.
 

Johdonmukainen linja

Kun päätin jäädä kokoomuksen ryhmään, päätin samalla myös linjastani. Toimin rehellisesti ja avoimesti asialinjalla eli olen oma itseni. Teen työtä kuntalaisten hyväksi enkä harrasta poliittista kähmintää. 

Olen ottanut esille eri tyyppisiä asioita. Joskus kritisoin myös kunnanhallituksen toimintaa, vaikka kokoomus on johtava ryhmä hallituksessa ja valtuustossa. Olen ollut eri mieltä maamme hallituksen ja kokoomuksen sote- ja kuntauudistuksista. Olen perustellut näkemykseni.  

Paikallispoliitikko saa näkyvyyttä valtuustossa. Olen pyrkinyt tuomaan esille oman näkemykseni tärkeimpiin asioihin.

Halusin myös kehittää itsenäni. Konsulttina olen esiintynyt paljon. Puheen pitäminen on kuitenkin aivan jotain muuta, kuin Power Point-esityksen pito. Kävin saamassa oppia puheen pitämiseen. Vaikka varsinaisia puheita en olekaan pitänyt, ainakin teoriassa osaan lisätä puheenvuoroni herättämää kiinnostusta valtuustossa.

Kirjoittamisesta olen pitänyt koulupojasta lähtien. Tosin juttuni ovat aina olleet kuivan asiallisia, kuten analyyttiselle konsultille sopii. Viime aikoina olen pyrkinyt elävöittämään tekstiä ja parantamaan luettavuutta. Sosiaalinen media, blogi ja Facebook,  ovat olleet kanava kertoa ajatuksista ja käydä keskustelua. 

 

Kiitos kaikille äänestäjilleni!

Tämä vaalitulos merkitsee minulle henkilökohtaisesti erittäin paljon. Nöyränä ja kiitollisena otan vastaan äänestäjieni antaman valtakirjan ja sen tuoman velvoitteen. Haluan olla luottamuksenne arvoinen.
     

”Labor improbus omnia vincit” *) lukee arvostetun kouluni, Hämeenlinnan lyseon, pääoven päällä. Se piti tässäkin tapauksessa paikkansa.

 ————————

*) Hellittämätön työ kaiken voittaa. 

Ps. Me koulupojat kuitenkin suomensimme tekstin muotoon: ”Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää.”

9 kommenttia artikkeliin “Labor improbus omnia vincit”
 1. avatar Seppo Rehunen sanoo:

  Hyvä Kari

  Suurin ryhmä ja ryhmän suurin äänimäärä. Tiedät kyllä, että se merkitsee vastuuta.

  Haluan myös ajatella niin, että kun eduskuntavaaleissa autoit Hattulan omaa Arto Viljasta, niin kuntalaisten silmissä arvosi nousi.

  Olet todellakin ansainnut jokaisen äänesi hellittämättömällä työllä.

 2. avatar Kari Jokinen sanoo:

  Onnittelut kaimalle!

  Hyvä vaalitulos tarkoittaa, että hattulalaiset luottavat Sinuun. Ja voin ymmärtää, että tuon kokiessasi tunnet nöyryyttä ja samalla velvollisuutta osoittautua luottamuksen arvoiseksi. Tiedän, että onnistut siinä.

  Tuo Hämeenlinnan lyseon tunnuslause on hyvä ohje myös tulevalle valtuustokaudelle. Paljon on tehtävää, mutta hellittämättömällä työllä saa tuloksia.

  Politiikassa tosin joudut kokemaan myös hankaluuksia. Jotkut vastustajat ehkä käyttävät samaa lausetta, mutta eri käännöstä.

  Latinan probus=hyvä, kunnioitettava. Etuliitteellä im yleensä vahvistetaan sitä seuraavan sanan merkitystä, jolloin improbus=erityisen hyvä.
  Mutta samaa im-etuliitettä käytetään joskus myös kääntämään jäljessä tulevan sanan merkitys vastakohdakseen. Muistaakseni luokkani latinistit käänsivät tuon lauseen muotoon ”lunttaamalla saavuttaa kaiken”.

 3. avatar Seppo Kautio sanoo:

  Parhaat onnittelut!
  Muistaakseni vuoden 2008 vaaleissa sait enemmän ääniä kun kunnanhallituksen nykyinen,muualta muuttanut, puheenjohtaja.
  Eräässä toisessa ryhmässä, esim.PS, Sinulla olisi ollut näissä vaaleissa täysi mahdollisuus tehdä jopa ”luluriikoset”. Ennenvanhaan puolueloikkaus oli ns.”poliittinen itsemurha”, mutta nyt näyttää olevan toisin.
  Kannatus näyttää joillakin kestävän hyvin jopa 2-3 loikkaa!
  Toivon vilpittömästi että kokoomusryhmä antaa nyt arvon vaalin tulokselle.

 4. avatar Kari Ventola sanoo:

  Karille:
  Kiitos onnitteluista Kaima. Latinistien käännös on hyvä. En ole kuullut sitä aikaisemmin.
  Seppo:
  Kiitos onnitteluista ja menestyksen toivotuksista.

 5. Ventolan kirjoituksessa oli itseironiaa, joka jopa nauratti. Herra Ventola, jatkossa voitte vapaa-aikananne jopa valita seuranne, vaikka tietysti on vaara joutua jonninjoutavaan lautakuntaan täytteeksi. En inspiroitunut, kun sen ainoan kerran valtuuston istuntoa seuranneena näin torkkuvia hoitajarouvia ja kuuntelin tyhjänpäiväisiä lausahduksia. Jos ei ole laintuntija, on turha mennä sorkkimaan virkamiesten esityksiä. Kunnallispolitiikkaan mennään yleensä korjailemaan ammattiuran tappioita ja menetyksiä., Nykyvaltuustossa loistavat poissaolollaan kunniallisen virkauran pääkaupungissa tehneet, äyrejä kotikuntaan kiitettävästi tuoneet menestyjät, varhain aamujunilla lähtevät, kokoustensa jälkeen yön korvilla kotiin palaavat, nyt eläkeläisinäkin eläkekertymillään kaupungin kassaa paikkaavat. Kerran Sari Rautio toi näille uurastaneille pendelöijille assan asemalaiturille wichyn naiseen ja mieheen. Soittokuntakin voisi ilahduttaa asemalaiturilla, edes kerran vuodessa. Vaan seuraavien eduskuntavaalien alla kevättalvella 2015 ehkä. Vaan toihan edesmennyt ihana mieheni joskus kotiin laahustettuani kaupungin vanhimpaan hissiin, penkilliseen Höyhensaaren pusuhissiin pinen konjakkilasillisen yömyssyksi, että jaksoin kotini kynnyksen yli tallata. Mihin katosivat valtuustoista ne sosiaalisesti lahjakkaat ja rohkeat takavuosien sotakorkeaupseerit, jotka vuoron perään tankkasivat sen viikon Suomen Kuvalehden annin ja Helsingin aamujunassa virittivät eri teemoista henkeviä keskusteluja, unohtamatta kehaista konduktöörin aamuvirkeyttä.

 6. avatar Heikki.Koskela sanoo:

  Moro Kari!
  Onnittelut hallituksen puheenjohtajuudesta!
  On mukavaa, että puolueesi ymmärsi arvosi.
  Hankalat ajat ovat silti joka puolella edessä koko maassa.
  T. Hessu K.

 7. avatar Konsta Kupiainen sanoo:

  Mää en ennää yhtään ihmettele, miksi Hattula antoi
  rukkaset Hämeenlinnalle. Janakkalan teki samoin.
  Kikkailu hallintosäännöllä, että kaupunginhallituksen pesti
  on pätkätyö eli yksi vuosi on kunnallishallinnon
  maailmanennätys.

 8. avatar Matti Kämäräinen sanoo:

  Olen kirjoittanut ylioppilaaksi Iisalmen lyseosta. Koulun pääoven päällä on sama teksti kuin sielläkin: ”Labor Improbus Omnia Vincit”.

Jätä kommentti

css.php